ENERGIILE NECONVENTIONALE SUNT GRATUITE !
FOLOSITI-LE !!!
ENERGIE EOLIANA PENTRU LOCUINTE, CABANE, MOTELURI, ATELIERE SI INVESTITII
Datorita cresterii pretului petrolului, al gazelor naturale si implicit al energiei electrice, multi consumatori isi pun problema reducerii consumului energiei folosite, deci, a reducerii confortului de trai. Pentru marea majoritate a populatiei, valorile facturilor la energie vor atinge cote prohibite, acest lucru devenind cel putin neplacut si pentru persoanele cu un venit mediu sau chiar “onorabil.” Se impune astfel ideea ca , nu este deloc placut sa fii “consumator captiv”, la bunul plac al furnizorului de energie electrica. Pentru persoanele care iarna isi incalzesc locuinta cu centrale cu gaze sau electrice, pretul platit lunar va fi comparabil cu pretul combustibilului lichid; daca mai au in plus si alte utilitati ce se bazeaza tot pe energia electrica, cladiri sau incaperi anexe, sere, incalzitoare suplimentare, utilaje electrocasnice - electromotoare, pompe de scos apa de la adincime, masini de tuns iarba, instalatii de udat gradina, instalatii de aer conditionat atunci pretul facturii poate deveni naucitor. Ginditi-va in ce masura v-ar conveni sa renuntati numai la unele din aceste instalatii, si veti realiza impactul asupra confortului dumneavoastra zilnic ! Iar daca sunteti si posesorul unui motel inclus in circuitul agroturistic, sau a unei case de vacanta, unde confortul turistilor sau al invitatilor trebuie sa fie mai presus de orice….faceti un exercitui de imaginatie si veti realiza ce ar insemna pentru imaginea sau afacerea dumneavoastra reducerea folosirii instalatiilor electrice necesare realizarii confortului oaspetilor, pe motiv de ... economie !
In acest timp, multe tari europene , au gasit si legiferat metode de a anihila acest impediment neplacut, contribuind totodata si la protectia mediului, oamenii creindu-si propria energie electrica, denumita si ENERGIE VERDE , ecologica. In ideea reducerii poluarii la nivel global, in Germania de exemplu, posesorii de generatoare eoliene, primesc pentru energia electrica pe care o produc in plus si nu reusesc sa o consume dar pe care o livreaza sistemului National energetic, o suma de bani proportionala cu energia livrata . Din putin timp , si la noi s-a legiferat acest sistem de plata a energiei electrice realizate de catre posesorii de generatoare de energie eoliana, fotovoltaica, hidro dar, inca, numai pentru producatorii mari, care pot livra la reteaua nationala puteri de ordinul Megawatilor..
Daca suntem pragmatici si vizionari, si noi putem folosi vintul, lumina zilei sau apa sau, de ce nu, toate, chiar si concomitent in avantajul nostru; putem obtine energie din fiecare in parte !!
Aflind care este raporul COST / BENEFICII, si care sunt AVANTAJELE folosirii acestor instalatii, ne va dispare orice urma de teama sau de retinere in a le folosi.
Apelind la o abordare pragmatica, la obiect, ginditi-va la ce sume cheltuiti lunar pentru energia electrica, apa rece si calda, gaze pentru bucatarie sau/si pentru incalzirea locuintei sau lemne pentru foc...
Un calcul pur estimativ:
- o locuinta cu 2 camere, la bloc, care are un consum ponderat, la limita a traiului decent, fara multe “imbunatatiri” fara geamuri cu sistem termopan, fara centrala temica cu gaze naturale sau electrica , fara pereti dublati cu rigips sau poliester , ar avea o valoare a facturilor la aproximativ 2 mil. lei / luna / vara si 4-5 mil. luna / iarna. Deci, o medie de 3 - 3,5 mil / luna/ anual
Pentru un apartament care beneficiaza de imbunatatiri si accesorii, media pe an, depaseste lejer 5 mil./ luna, iar unele apartamente pot plati facturi chiar si de 10 mil / luna.
Daca luam in discutie o casa moderna, cu dotarile necesare unei vieti la standarde normale, consumul mediu lunar, depaseste lejer 10 mil / luna.
Deci, grosso-modo, sa consideram o suma medie anuala de 7 mil / luna. Din acest calcul estimativ, rezulta ca, multi dintre noi CHELTUIM 84 MILIOANE LEI / AN NUMAI PENTRU UTILITATI !!!
Ei bine, TOATE ACESTE CHELTUIELI POT FI ELIMINATE COMPLET, sau, reduse la o valoare mai mult decit rezoabila ! Adica, s-ar plati numai apa rece daca exista posibilitatea de a fora un putz de adincime in curte, se poate asigura inclusiv alimentarea cu apa rece, INDEPENDENTA PUTIND FI INTR-ADEVAR TOTALA !
Cine are norocul sa aiba locuinta pe PROPIETATEA LUI, nimic nu-l mai poate impiedica sa isi rezove si problema sursei de apa !
GENERATOARELE EOLIENE
ENERGIA EOLIANA nu inseamna doar investitii de milioane de euro sau megaproiecte. Vantul poate fi folosit si pentru proiecte mici, destinate consumului casnic, prin folosirea generatoarelor eoliene cu puteri cuprinse intre 1 kw/ora si 30 kw/ora.
Pentru o casa de vacanta de exemplu, se pot folosi generatoare cu puterea de 1Kw, 2 Kw, 3Kw, 5Kw sau chiar si de 10 Kw sau 20 Kw/ora, costurile pornind de la aproximativ 3.500 de euro, insa fluctuind in functie de puterea generatorulu, care este dictata de necesarul de energie al consumatorilor.
Un GENERATOR EOLIAN are in compunere:
- GENERATORUL PROPRIU-ZIS
- ELICEA cu 3 pale
- STILPUL DE SUSTINERE * cu sau fara cabluri de ancorare..
- CONVERTORUL DE TENSIUNE, transforma tensiunea pulsatorie a generatorului, in tensiune continua de 24V pina la 230 V, pe care o trimite spre depozitare in acumulatori.
- INVERTORUL care transforma tensiunea continua a acumulatorilor, in tensiune monofazica de 220 V / 50 Hz, sau trifazica, 220 / 380 V, la cererea clientului , pentru generatoare de peste 10 Kw
Functionare GENERATORULUI EOLIAN este foarte simpla: acesta genereaza energie electrica atit tip cit bate vintul. Energia generata, se transfera automat in acumulatori, de unde este transformata apoi in tensiune de 220 V / 50 Hz, propice alimentarii oricarui tip de consumator electric becuri pt. iluminat, TV, PC, aparatura electrocasnica de orice fel, electromotoare, rezistente electrice de orice tip, etc. etc..
Cind nu bate vintul, este folosita energia stocata in acumulatori, atit timp cit acestia au energie in ei. Aceasta, este proportionala cu numarul de acumulatori pe care ii folosim. Dupa descarcare, acumultorii se reincarca la aparitia vintului, cind porneste generatorul
Un element de care trebuie tinut seama, este cel al conservarii energiei in surplus, cea care se inmagazineaza in BATERIA DE ACUMULATORI . Energia din acumultori nu se consuma cit timp este vint; atunci se foloseste energia produsa de generatorul eolian. Energia stocata in acumulatori va fi folosita cind viteza vintului este mica, sau nu este vint.
Numarul acestor baterii trebuie sa fie proportional cu durata de timp pentru care dorim sa avem energie cind nu avem vint. Trebuie achizitionat un numar de baterii care sa poata inmagazina cel putin de 4 ori cantitatea de energie pe care o debiteaza generatorul eolian, adica, 4Kw pentru un generator eolian de 1 Kw/ora, 20 Kw ptr un generator de 5 Kw/ora, sau 40 Kw pentru generatorul de 10 Kw/ora.
Ideal este ca energia inmagazinata in acumulatori sa fie de 10 ori mai mare decit puterea generatorului. Cu cit avem mai multa energie inmagazinata, cu atit creste autonomiea energetica.
Exista baterii speciale, fabricate pentru a fi folosite la generatoarele eoliene, care au o viata de 15 sau chiar de 20 ani cele obisnuite, care au o durata de viata foarte mica, aproximativ 2, maxim 3 ani
La o baterie normala, cu capacitatea de 200 A/ORA, P= 3 Kw , nu putem folosi decit 1 Kw; daca o fortam mai mult, o distrugem ireversibil.
La bateriile speciale, dedicate acestei activitati, se poate folosi 80 % din capacitatea ei, sau chiar 100%, fara pericolul de a o distruge ! Adica, din 3 Kw inmagazinati, putem folosi fara nici un risc 2,4 Kw sau chiar toti cei 3 Kw ! Cind vintul reincepe sa bata, bateria se va reincarca automat !! Iar aceste reincarcari complete ciclii de reincarcare pot fi in numar de 800 – 1200 ori !
Facind calculele pentru a vedea eficienta sistemului, si perioada de amortizare, INDIFERENT CE CONSUM DE ENERGIE ELECTRICA AVEM, se va constata ca, pentru o durata a vintului de 10-12 ore / 24, cu un generator eolian de putere foarte mica, in 3,5 - 4 ani investitia se amortizeaza !!!
Si daca tinem cont de faptul ca de la 1 ian. 2010 energia electrica se va scumpi cu 30%, vom constata ca in 2,5 maxim 3, ani investitia se va amortiza in totalitate !
Restul perioadei, pina la 25 ani, cit este durata de viata a generatorului, VOM AVEA ENERGIE ELECTRICA GRATIS,
Iar aceasta energie, nu o vom folosi numai pentru iluminat, ci si pentru:
- incalzirea locuintei sau a oricarei alte incinte, cu o centrala electrica pentru incalzit , fie cu instalatie de incalzire prin pardoseala, sau cu calorifere electrice in camere, ori cu aparatura de aer conditionat, in locul gazelor naturale sau a combustibililio solizi
- in locul gazelor naturale, la bucatarie, putindu-se instala plite electrice moderne in locul aragazelor, plite ce se alimenteaza cu energie electrica direct de la Generatorul eolian.
- incalzirea apei menajere sau pentru folosirea ei intr-un circuit tehnologic in cazul unor ateliere de productie sau mici fabricute ori pentru incalzit SERELE SI SOLARIILE in timpul iernii, CRESCATORII DE PUI, sau de animale.
- pentru a alimenta cu energie electrica :
* - o electropompa, folosita pentru a scoate apa din adincime, direct in curte, devenind independenti de furnizorii de apa, apa care se poate folosi la consumul propriu, pentru udat sau irigat gradina, livada, etc
* - pompele de adincime de mare debit si putere, folosite la irigarea PERMANENTA a culturilor agricole, pe sole de diferite dimensiuni.
* - utilaje electrice folosite in gosodarie;
* - intreaga aparatura electrica din ateliere si mici fabrici;
Luind in considerare si aceste aplicatii, se poate afirma cu certitudine ca:
INVESTITIA INTR-UN GENERATOR EOLIAN SI FOLOSIREA LUI EFICIENTA SI JUDICIOASA, SE POATE AMORTIZA IN MAXIM 2 ANI, INDIFERENT DE PUTEREA INSTALATA PE CARE O ARE !!!
In cazul in care reteaua de energie electrica se afla la o distanta mai mare de 300-500 m de casa, alimentarea cu energie alternativa devine cea mai rentabila solutie. Pe langa faptul ca aceste sisteme asigura independenta energetica, aceasta este solutia de a obtine ENERGIE ELECTRICA GRATUITA Intr-o zona unde reteaua electrica conventionala este la o distanta mai mare de 500-1.000 m fata de locatia unde se doreste energie electrica, AMORTIZAREA ESTE INSTANTANEE, din momentul instalarii GENERATORULUI EOLIAN ! Apoi, nu uitati : ZILNIC, ENERGIA ELECTRICA CONSUMATA, VA TEBUI PLATITA ! Un exemplu recent, l-am gasit in vara 2008 in orasul Sulina, unde, 2 case de vacanta, aflate la o distanta de 60m , respective 350m fata de reteaua de energie, fiecare avind un consum de 10 Kw / ora, au platit NUMAI PENTRU RACORDARE LA RETEA ….650.000.000 respectiv 2.000.000.000 lei vechi !!! Plata ulerioara a facturii electrice, inseamna alti bani. Platiti lunar !!!
IN CONCLUZIE : Solutia optima de alimentare a unei locatii, folosind sistemul de ENERGIE EOLIANA, depinde in primul rand de consumatorii pe care dorim sa-i utilizam, si potentialul energetic al locatiei. Aceasta solutie poate asigura chiar si independenta energetica totala, devenind mult mai rentabila in comparatie cu energia de la reteaua electrica. Pentru a afla ce putere electrica trebuie sa aiba generatorul pe care dorim sa-l folosim, este foarte important sa evaluam cit mai exact tipul si capacitatea consumatorilor pe care dorim sa-i folosim.
Practic acest lucru urmareste determinarea consumului zilnic de energie .
EXEMPLU DE CALCUL PENTRU STABILIREA PUTERII UNUI GENERATOR EOLIAN.
1* - Un TV care are o putere de 100W, daca va functiona 5 ore va consuma 500W, iar cazul in care va functiona 10 ore va consuma 1KW. - Instalatia de aer conditionat, cu o putere consumata de 1kw/ora, va consuma in 5 ore de functionare, 5 kw. De retinut faptul ca aceasta instalatie nu va functiona tot timpul in mod continuu, ci, dupa 2-3 zile de functionare la regimul stabilit, va realiza echilibrul termic al incaperii si va functiona numai citeva minute pe ora, functie de pierderile energetice ale incintei , comandata de releul termic. Deci, admitem ca functioneaza 5 ore in 24 de ore. - Frigiderul si combina frigorifica, cu un consum presupus de 1Kw / ora fiecare, vor functiona si ele aprox 5X2 ore din 24, deci, vor consuma max. 10 KW / 24 ore. - Iluminatul incaperilor, nu va depasi sa spunem 5 becuri concomitent, X 100 w = 500 w/ora; timp de 5 ore, ele vor consuma 2,5 Kw. Luind in calcul si functionarea unei: - masini de spalat, timp de 2 ore, se vor mai consuma maxim 4 kw, iar daca adaugam si - Un PC, care functioneaza de regula 6-8 ore/zi, mai adaugam maxim 2 kw. Adaugind - alte instalatii cu functionare aleatoare, mai adaugam un maxim de 2,5 kw/24ore. Facind suma, rezulta un consum de aproximativ 27 kw / 24 ore. Iarna, incalzirea o putem efectua cu calorifere electrice, sau cu - Centrala electrica. In acesta situatie, consumul electric creste functie de puterea consumata de catre centrala electrica. La un consum maxim de 6 KW/ora, aceasta va consuma in 8 ore, maxim48 kw. De retinut insa ca nici aceasta nu va functiona NEINTRERUPT, ci, pornirea ei va fi comandata de catre releul termic, ce va monitoriza astfel temperatura dorita de catre consumator, deci in 8 ore ea va functiona efectiv 2 ore Sa admitem totusi exemplul nostru, consum de max. 48KW / 24 ore. La acesta, adaugam cei 27 KW consumati de celelalte instalatii, si obtinem un necesar de maxim 75KW in 24 ore iarna Impartind 75 KW la 24 ore, rezulta un consum de 3,2 KW/ora. Totodata, trebuietinut cont de faptul ca, LA PORNIRE, ORICE MOTOR ELECTRIC, ABSOARBE DE LA SURSA DE TENSIUNE, O PUTERE DE 2,5 - 3 ORI MAI MARE DECIT PUTEREA LUI NORMALA DE LUCRU. Aceasta inseamna concret, ca motorul masinii de spalat, care in regim normal consuma 2 Kw/ora, LA PORNIRE, VA CERE DE LA GENERATORUL EOLIAN 5 - 6 Kw, TIMP DE 10 - 20 SECUNDE. Acest rezultat, ne conduce automat la concluzia ca, pentru locatia din exemplul nostru, va fi nevoie de un generatoe eolian care sa genereze 6 KW IN FIECARE ORA, TIMP DE 24 ORE. Cum in realitate locatii cu potential eolian quasipermanent nu se intilnesc decit in Dobrogea, in zona Deltei, noi va trebui sa folosim un generator care, la o actiune a vintului de 6 - 8 ore/zi, sa genereze energia necesara de cel putin 75 kw. Astfel, un generator eolian cu putere instalata de 10 KW/h, va putea genera in 8 ore de vint, cei 75 - 80 KW necesari; acestia, vor fi stocati intr-o baterie de acumulatori de unde vor fi folositi de catre consumatori pe masura ce acestia vor intra in functiune in timp de 24 ore. In acest mod putem avea autonomie totala a energiei electrice. In situatia cind nu avem centrala electrica, consumul ce ar trebui asigurat ptr 24 de ore, va fi de numai 27-30 KW, situatia simplificindu-se, intrucit, in 6 ore de vint, cu un GENERATOR EOLIAN cu puterea de 5 KW /ora, vom obtine si inmagazina 30 KW, adica, exct necesarul. Calculind energia produsa in timp de UN AN generatorul functionind numai 6 ore /24, vom produce 10.950 KW, adica….10,9 Mw cu generatorul de 5 KW/h, si….21.900KW, adica 22 MW cu generatorul de 10 KW, ENERGIE GRATIS !!! CEEA CE ESTE ENORM ! Daca in zona unde avem investitia , vintul bate in medie 12 ore/24, cantitatea de energie se va dubla in mod automat !
Acest exemplu de calcul a fost aleator, fiecare locatie avind specificul ei, functie de numarul si natura consumatorilor. Estimarile sunt facute pe baza unor valori ipotetice. Acest exemplu ofera doar o imagine generala asupra tipului de sistem necesar, si asupra ordinului de marime. In aceeasi masura, trebuie avut in vedere ca, pretul energiei creste de la un trimestru la altul, nimeni neputind prognostica care va fi pretul barilului de petrol peste un an sau doi….si deci, si al unui Kw de nergie electrica !
*LA ACHIZITIE, PUTEREA GENERATORULUI EOLIAN TREBUIE ALEASA IN FUNCTIE DE PUTEREA CONSUMATA DE CATRE BENEFICIAR INTR-O ORA !!!
2** Un exemplu, care poate demonstra ca un generator eolian se poate amortiza INTR-UN SINGUR AN 1 AN !!!
Se stie ca LUCERNA este una din plantele folosite foarte mult pentru hrana animalelor, datorita valorii nutritive foarte mari. De pe un hectar NEIRIGAT cultivat cu lucerna, obtinem la prima coasa in jur de 300 baloti de lucerna, datorita faptului ca pamintul are suficienta umiditate din timpul iernii. In situatia in care nu am irigat acel hectar, sa admitem ca si a doua coasa are randament ; deci, vom recolta maxim 200 baloti. Daca vara nu va fi bogata in precipitatii, la a treia coasa nu vom scoate mai mult de 100 baloti !!! Si gata ! A patra coasa, nu va mai fi ! Deci, in total vom avea 600 baloti de lucerna / Ha caz fericit In situatia in care vom achizitiona un GENERATOR EOLIAN de numai 2 Kw/ora pentru a iriga acel hectar, datele problemei se schimba incredibil : cu energia obtinuta de la el, putem alimenta o pompa de adincime care poate scoate apa de la 10 m pina la 150 m, apa cu care irigam DE CITE ORI ESTE NEVOIE , NU UNUL , CI PINA LA 4 hectare !! Adica, imediat dupa ce am strins balotii de la o coasa, putem incepe irigarea terenului !!! In functie de adincimea la care se afla apa, putem iriga intr-o saptamina 1, 2, 3 sau chiar 4 hectare !! 600 T apa / Ha, fara nici o problema, fara sa coste nici un leu ! Pentru cunoscatori, este inutil sa spunem ce inseamn o irigare completa, atunci cind este nevoie ! REZULTATUL ? Tradus in cifre, acest lucru inseamna : o irigare completa = inca 300 baloti de lucerna la urmatoarea cosire. Iar numarul de coase, deci de recoltari, nu va mai fi de maxim 3, ci.....5, sau 6, daca toamna este lunga ! Daca luam in calcul doar 5 coase X 300 baloti/coasa = 1.500 baloti de lucerna / Ha ! Este mult ? Este mai mult de DUBLU ! Daca obtinem 6 coase, numaru de baloti creste la 1.800 buc / Ha. Deci, TRIPLU ! In situatia in care vom vinde acei baloti, iarna sau si mai bine, primavara, cu un pret de 200.000 lei / balot, pentru 5 cose vom obtine : 1.500 X 200.000 = 300.000.000 Lei !!! NUMAI DE PE UN SINGUR HECTAR CU LUCERNA ! Ceea ce depaseste pretul unui GENERATOR EOLIAN DE 2 K / ora ! Apoi, inmultiti cu 3 sau 4 hectare... Ce suma obineti ???... In acelasi context, ginditi-va ce productie puteti obtine de la o SERA sau SOLAR, unde apa si caldura o obtineti GRATIS SI IN PERMANENTA de la GENERATORUL EOLIAN ! Si mai ales, CIT DE TIMPURIU PUTEM OBTINE PRODUCTIA !!!
CONCLUZIA:GENERATORUL EOLIAN SE POATE AMORTIZA INTR-UN SINGUR AN !!!
ENERGIA EOLIANA ESTE GRATUITA !
O OBTINEM CIT TIMP BATE VINTUL !
PANOURILE FOTOVOLTAICE
Panourile fotovoltaice transforma energia luminoasa in energie electrica ; ele genereaza energia electrica atita timp cit este lumina.
Ce cuprinde completul de PANOURI FOTOVOLTAICE:
1 PANOURILE propriu-zise; Numarul lor, este proportional cu Puterea pe care o doriti. De exemplu, pentru a obtine o Putere de 1000W, 1 K w/ora putem folosi 5 panouri a 200Wati/panou, sau 10 panouri de 100W, sau 7 panouri de 150W.
1 CONTROLLER-ul
2 INVERTORUL
Energia electrica obtinuta de la panourile fotovoltaice, are aceleasi intrebuintari ca si cea obtinuta de la generatoarele eoliene.
Specificul lor il constituie faptul ca, pentru a obtine o putere electrica mai mare, avem nevoie de un numar mare de panouri fotovoltaice. Din acest motiv, se foosesc MONTAJE MIXTE, adica, EOLIANO-FOTOVOTAIC
In montaje mixte, panouri fotovoltaice se folosesc pentru a genera energie ziua cind nu avem energie eoliana mai mult timp sau chiar si cind bate vintul. De regula, se folosesc panouri solare de putere mai mica decit generatoarele eoliene ex : GENERATOR EOLIAN cu Putere de 2-3 KW/ora, impreuna cu PANOURI SOLARE de 0,5 maxim 1 Kw/ora Astfel, pentru o gospodarie cu un consum normal 10-15 Kw/ZI SE POATE ASIGURA INDEPENDENTA ENERGETICA TOTALA FARA NICI O PROBLEMA !
MICROHIDROCENTRALELE
Dupa cum spune si numele lor, aceste instalatii genereaza energia electrica in momentul cind sunt puse in miscare de un debit de apa.
Exista microhidrocentrale de debit f.f. mic minim 15 -100 litri/sec dar care necesita o inaltime a coloanei de apa intre 15 si 200 metri, si microhidrocentrale de debit mic, care genereaza tensiune electrica la un debit minim al apei de 150-200 l / sec, iar apa are o cadere de minim 3 - 4 m.
De departe, sunt cele mai rentabile dispozitive, intrucit GENEREAZA 24 ORE DIN 24 TENSIUNE ELECTRICA de 220 V / 50 Hz.! Se pot amortiza in mai putin de un an, avind in vedere capacitatea si continuitatea generarii energiei.
Sunt ideale in zona delurilor subcarpatice si mediu montan, unde pot alimenta mai multe case concomitent, cabane, pensiuni izolate, sau chiar amenajari piscicole pastravarii
Specificul lor consta in faptul ca sunt folosibile doar unde avem apa cu cadere cu diferenta de nivel de minim 4 metri.
POMPELE DE ADINCIME
PUTEREA POMPEI PENTRU SCOS APA, se stabieste in functie de:
- adincimea forajului care este adincimea la care se afla pinza de apa freatica.
- debitul necesar cantitatea de apa de care aveti nevoie intr-o ora
In functie de acesti factori, se stabileste cantitatea de energie de care are nevoie pompa pentru a functiona si pentru a va asigura volumul de apa necesar ACOLO UNDE AVETI NEVOIE , deci, implicit, ce PUTERE trebuie sa aiba PANOURILE FOTOVOLTAICE sau GENERATORUL EOLIAN care o va alimenta.
- Alimentata de la panouri fotovoltaice, pompa va functiona si va scoate apa, ATIT TIMP CIT ESTE LUMINA ; Vara, in jur de 10 ore si iarna 4-5 ore
- Alimenata de la generatorul eolian, pompa va functiona cit timp bate vintul, iar cind nu este vint, in functie de cita energie este inmagazinata in bateria de acumulatori.
IN CONCLUZIE,
Solutia optima de alimentare a unei locatii, folosind sistemul de ENERGIE VERDE depinde in primul rand de consumatorii pe care dorim sa-i utilizam, si potentialul energetic al locatiei. Aceasta solutie poate asigura chiar si INDEPENDENTA ENERGETICA TOTALA, devenind mult mai rentabila Pentru a afla ce putere electrica trebuie sa aiba generatorul pe care dorim sa-l folosim, este foarte important sa evaluam cit mai exact tipul si capacitatea consumatorilor folositi. Practic acest lucru inseamna determinarea consumului zilnic de energie .
*
Reamintim celor interesati faptul deloc de neglijat ca produsele sunt achizitionate DE LA PRODUCATORI, S.C. DIGITART S.R.L. fiind IMPORTATOR DIRECT. In alta ordine de idei: pretul unui generator se amortizeaza in maxim 4-5 ani ptr. puteri consumate mai mari, in zone cu potential eolian ridicat, in timp mult mai scurt , restul de pina la 25 de ani, cit este durata de viata a unei instalatii, beneficiind de ENERGIA GRATUITA ! In afara de energia hidro, eoliana si cea solara, nici un alt fel de instalatie nu functioneaza si cu atit mai mult, NU GENEREAZA GRATIS energie electrica ! Cu exceptia celor 3 enumerate mai inainte, la celelalte tipuri de generatoare, ptr a obtine energie electrica sau calorica, TREBUIE SA CONSUMAM UN COMBUSTIBIL. LICHID SAU SOLID. CARE…COSTA ! La GENERATOARELE DE ENERGIE VERDE, platim o singura data pretul investitiei, apoi timp indelungat beneficiem GRATUIT de produsul lor: ENERGIA ELECTRICA !!
Pentru detalii, va asteptam sa ne contactati la urmatoare adresa :
S.C. DIGITART S.R.L.
Tel/Fax: 0336- 405.770 / 0336-814.813
Mobil: 0741- 079.889 ; 0770-577.519
E-mail: digitartpromo@yahoo.com
TABEL ORIENTATIV CU CONSUMATORII CE SE POT ALIMENTA DE LA UN GENERATOR EOLIAN
PUTEREA GENERATOR |
CONSUMATORI CE SE POT ALIMENTA DE LA UN GENERATOR EOLIAN |
OBS |
|
|
1 KW / h |
Frigider, congelator, TV color, iluminat incaperi, ventilatoare, cuptor cu microunde, PC, incarcatoare . |
|
|
2 KW / h |
poate alimenta : 1 calorifer electric, frigider, masina de spalat, TV color, cuptor cu microunde, iluminat incaperi, ventilatoare, incarcatoare, pompa de apa de 1Kw/ora
|
|
|
3 KW / h |
instalatie aer conditionat sau 2 calorifere electrice , frigider +congelator, masina de spalat, pompa de apa 2 Kw/ora, TV color, cuptror cu microunde, iluminat incaperi, ventilator, incarcatoare, boiler electric.
|
|
|
5 KW / h |
2 instalatii aer conditionat, frigider, congelator, masina de spalat, pompa de apa de putere, TV color,PC, cuptor cu microunde, iluminat incaperi, ventilatoare, incarcatoare, 3 calorifere electrice, boiler electric, centrala termica de mica putere
|
|
|
10 KW / h |
3 - 4 instalatii aer conditionat, frigider de mare capacitate, congelator, masina de spalat, pompa de apa de f.mare putere, TV, cuptor cu microunde, aragaz cu plite electrice, iluminat general, ventilatoare, electropompa de capacitate mare ptr. fintina de adincime, centrala termica de putere mica 6 -7Kw/ora , boiler electric, 3-5 calorifere electrice sau 2 locuinte cu consum mediu 3 - 5 kw/ora
|
|
|
20 KW / h |
CITEVA LOCUINTE CU CONSUM MEDIU 3- 5 KW/ORA, sau: 6 - 10 instalatii aer conditionat, frigider de mare capacitate, congelator, masina de spalat, pompa de apa de f. mare putere, TV, PC, cuptor cu microunde, 2 – 3 aragaze cu plite electrice, iluminat general, ventilatoare, calorifere, incarcatoare, electropompa ptr. fintina de adincime, circular electric, utilaje electrice, centrala termica electrica de dimensiune medie 10 – 15 Kw / ora 2 -4 boilere electrice. |
|
NOTA: IN PRACTICA, PROBABILITATEA CA TOTI CONSUMATORII SA FUNCTIONEZE IN ACELASI TIMP ESTE FOARTE MICA !
TOTODATA, TREBUIE SA SE TINA CONT DE FAPTUL CA: - ELECTROMOTOARELE DE LA APARATURA ELECTROCASNICA, LA PORNIRE CONSUMA DE APROX. 3 ORI PUTEREA DIN REGIM NOMINAL DE FUNCTIONARE !!!
- UNII CONSUMATORI NU FUNCTIONEAZA IN MOD CONTINUU, FIIND ECHIPATI CU RELEE TERMICE SAU DE TIMP ! FRIGIDERE, CONGELATOARE, BOILERE, MASINA DE SPALAT, CALORIFERE ELECTRICE, ETC
POSTAT DE